DE ZACHTE ATLAS VAN TUINWIJK

daphnebouman Avatar
De zachte atlas van Tuinwijk

DE ZACHTE ATLAS VAN TUINWIJK

Geïnspireerd door de tekeningen van Jan Rothuizen (De zachte Atlas van Amsterdam), heb ik een zachte atlas getekend van mijn woonomgeving. Tijdens de vele wandelingen door de wijk begon ik steeds meer plekken, mensen en gebeurtenissen te herkennen én te waarderen. Deze zachte atlas representeert mijn kijk op Tuinwijk en omgeving. Niet alleen de bebouwing van dit gedeelte van Utrecht vind ik interessant, ook over het gebruik van de stad is veel te zeggen. Om deze herinneringen vast te leggen heb ik een zachte atlas gemaakt van mijn woonomgeving.

Wat is een zachte atlas?

Jan Rothuizen beschrijft een zachte atlas als ‘geschreven plattegronden of getekende rapportages’. De harde kant van de stad is de bebouwing en het stratenpatroon. De zachte kant van de stad zijn subjectieve ervaringen en verwachtingen van de gebruikers van de stad. De zachte atlas van Tuinwijk is een illustratie van mijn ervaringen en perspectief op Tuinwijk (en omgeving).

Disclaimer: deze tekening is naar mijn inzichten gemaakt en representeert niet 100% de werkelijkheid. Ook zal het stratenpatroon misschien niet volledig kloppen doordat deze buurt van Utrecht uit vele straatjes bestaat die ik nog wel eens door elkaar haal.

BRONNEN

Rothuizen, J. (2009) De zachte Atlas van Amsterdam. Nieuw Amsterdam Uitgevers. Tiende Druk 2019.


Eén reactie

  1. Diana en Danique

    Daphne wat leuk gemaakt! Zo zie je de buurt wel op een hele andere manier.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: